Людям з порушення зору Звичайна версія

До уваги кредиторів АТ «МЕГАБАНК»

26.07.2022

Відповідно до рішення Правління Національного банку України з 22 липня 2022 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) розпочав ліквідацію АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «МЕГАБАНК» (далі – АТ «МЕГАБАНК») строком на три роки з 22 липня 2022 року до 21 липня 2025 року включно.

З огляду на запроваджений в державі воєнний стан виконавчою дирекцією Фонду прийнято рішення від 25 липня 2022 року за № 520, яким визначено, що формування реєстру акцептованих вимог кредиторів АТ «МЕГАБАНК» здійснюватиметься на підставі балансових даних в розмірі залишків на рахунках контрагентів на дату запровадження процедури ліквідації АТ «МЕГАБАНК».

Реєстр акцептованих вимог кредиторів АТ «МЕГАБАНК» буде сформовано до 20 вересня 2022 року. Оголошення про його формування та затвердження буде оприлюднено на вебсайті Фонду та вебсайті АТ «МЕГАБАНК», а також на сторінці Фонду в соціальній мережі Facebook.

Дізнатись інформацію про включення до переліку (реєстру) акцептованих вимог кредиторів АТ «МЕГАБАНК» та уточнити розмір своїх кредиторських вимог клієнти АТ «МЕГАБАНК» зможуть після затвердження реєстру акцептованих вимог кредиторів банку звернувшись на «Гарячу лінію» Фонду. У випадку незгоди із акцептованою Фондом сумою вимог кредитори АТ «МЕГАБАНК» можуть надіслати відповідне звернення до Фонду на адресу електронної пошти [email protected].

Разом з тим повідомляємо, що кредиторам АТ «МЕГАБАНК» для погашення їхніх вимог необхідно направити заяву про визнання вимог кредитора разом із реквізитами банківського рахунку, відкритого у діючому (платоспроможному) банку на адресу електронної пошти: [email protected] або на поштову адресу АТ «МЕГАБАНК»: вул. Січових Стрільців, 17, поверх 7 (приміщення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб), м. Київ, 04053. У разі зміни наданих реквізитів банківського рахунку для задоволення вимог кредиторам необхідно письмово повідомити про це уповноважену особу Фонду на ліквідацію АТ «МЕГАБАНК» та направити нові реквізити.

Звертаємо увагу, що таку заяву кредитори АТ «МЕГАБАНК» можуть направити протягом усього терміну здійснення ліквідаційної процедури банку, але не пізніше 45 днів до планової дати складання ліквідаційного балансу АТ «МЕГАБАНК». Про планову дату складання ліквідаційного балансу АТ «МЕГАБАНК та кінцеву дату приймання заяв від кредиторів Фонд додатково повідомлятиме на своєму вебсайті та вебсайті АТ «МЕГАБАНК», а також на сторінці Фонду в соціальній мережі Facebook.

Нагадуємо, що задоволення вимог кредиторів здійснюється за рахунок коштів, одержаних у результаті ліквідації та реалізації майна (активів) банку, у черговості, що передбачена частиною першою статті 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

 Довідкова інформація за номерами:

  • «гарячої лінії» Фонду гарантування вкладів фізичних осіб: 0-800-105-800 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України) та (044) 333-36-55 (згідно з тарифами оператора зв'язку);
  • інформаційно-консультаційного центру Фонду: (044) 333-35-85 (згідно з тарифами оператора зв'язку);
  • АТ «МЕГАБАНК»: 0 800 504-400 та +38 (057) 715-52-52.